Unieke LP geboortekaartjes

Gepubliceerd op 30 augustus 2024 om 10:42

Unieke LP geboortekaartjes

Niks mis met een standaard geboortekaartje, maar ik ben zelf wel echt fan van geboortekaartjes die anders en uniek zijn. Uniek kan je op vele manieren zijn natuurlijk. Mijn favoriet van eigen makelij: het LP geboortekaartje. En ja, deze maak ik echt zelf. En ik zou er zo graag nog veel meer maken! Daarom ook via deze blog mijn lievelingskaartje in de spotlight!

A new baby in town - Let's dance again

Om te beginnen het geboortekaartje van mijn nichtje Livia. 4 jaar eerder werd grote zus Amélie geboren, zij had ook geboortekaartje met thema muziek, dus dit kaartje hebben we zeker als inspiratie gebruikt. Samen met mama Fiona was ik aan het brainstormen en hadden we beide zoiets: hoe tof zou het zijn als het geboortekaartje ook echt in de vorm van een LP is. Dus een platte hoes met opening en een ronde LP erin. Ik kan je vertellen: dat zijn de tofste opdrachten! Ik vind het heel leuk om uit te zoeken hoe ik zoiets het beste kan aanpakken. "Kan niet" dat ken ik niet, in zo'n geval. 

Zoals je hierboven kunt zien, was het geboortekaartje van grote zus in geel/oranje/blauw tinten. Om te zorgen dat de twee kaartjes mooi bij elkaar passen, maar niet een kopietje worden van elkaar, hebben we besloten om de cirkel met uitlopende strepen te behouden, maar deze in een andere kleur vorm te geven. De muzieknoten en baby illustraties komt ook weer terug, maar dan weer net even anders. Bij grote zus staat er een oranje kleur vlak met de tekst 'Let's dance'; deze komt in het bruin met roze band eronder weer terug met de tekst 'a new baby in town'. Nu bij Livia hebben we de tekst 'Let's dance again' laten terugkomen boven de notenbalk. tot zover wat stijl elementen die geinspireerd zijn door het kaartje van grote zus Amélie. Maar dan komt nu het leukste: alle gegevens in de vorm gieten van een echte LP in een hoesje!

Geboortekaartje in LP vorm

Doordat het kaartje uit 2 delen bestaat - de hoes en de ronde kaart - zijn er allerlei manieren om de gegevens te plaatsen die altijd op een geboortekaartje staan. Zo hebben we er bij Livia voor gekozen om de naam niet op de hoes te zetten, maar op de ronde kaart, de LP zelf. Zodat het nog een kleine verrassing zou zijn als je het kaartje ontvangt. Op de LP staat een soort etiketje met daar op: 'Dave & Fiona productions', de datum en de naam Livia als 'titel' van de plaat. Verder kant 1 en kant 2 en op kant 2 staat een stukje tekst uit een liedje van Stef Bos. Op de achterkant staan de 4 gezinsleden elk als 'track' vernoemd, en de lengte van de track staat voor het geboortejaar van iedereen. Dave en Fiona vonden het niet belangrijk om gegevens zoals gewicht en lengte te vermelden op het kaartje. De lengte van een baby wordt ook steeds minder vaak echt gemeten, dus die komt de laatste jaren al minder vaak op een geboortekaartje te staan. En wil je een Meet & Greet, dan even contact opnemen met 'Dave en Fiona productions. Als laatste detail: het cover design is gemaakt door Ontwerpstudio Carlijn Hoogenboom.


The 9 month production EP

Een paar maanden later mocht ik aan de slag met een volgende geboortekaartje in de vorm van een LP. Dit is weer een totaal ander geboortekaartje geworden, maar straalt weer helemaal het thema muziek uit! En, zoals ik altijd graag zie, met allerlei persoonlijke details erin verwerkt. Dit zijn echt geboortekaartjes die je niet in een online editor kunt maken, en op dit soort maatwerk pareltjes ben ik dus ook het meest trots.

Marcel en Jeanine namen contact met mij op nadat ze het bovenstaande kaartje van Livia online voorbij hadden zien komen. Dit wilde ze ook graag, maar dan met een ander thema. Dat kan natuurlijk! Zelf houden ze van chillhop en ze stuurde me wat voorbeelden toe van wat ze in gedachten hadden. Een van die albumhoezen heb ik als inspiratie gebruikt om het geboortekaartje vorm te geven. 

Het leuke is dat je diverse 'woordgrapjes' of verwijzingen kunt gebruiken. Zo staat de geboortedatum bijvoorbeeld vermeld als 'release date' en het adres van het gezin als 'meet & greet location'. Zelfs de peter en meter van Ilja staan als 'bonus track' vermeld op de achterkant van de LP hoes.

Op de tweede zijde van de ronde LP kaart heb ik een illustratie van een baby toegevoegd met daarnaast een illustratie van hun eigen hondje Babs. Alles bij elkaar is dit natuurlijk het perfecte voorbeeld van een ontwerp op maat! Zoveel persoonlijke details op een creatieve manier in deze vorm gegoten.

Wil jij dit ook?

Ik kan me zo voorstellen dat je helemaal enthousiast wordt als je dit leest en dat je dit ook wilt! Ik ga heel graag voor je aan de slag met een persoonlijk ontwerp. Je kunt via onderstaande knop een berichtje sturen om vrijblijvend mijn informatie brochure aan te vragen. Hierin staan mijn recente tarieven en werkwijze duidelijk uitgelegd. Wil je doorpakken, dan zet ik je meteen in mijn agenda en gaan we er een uniek meesterwerkje van maken samen. Ik hoop van je te horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.